Resepi air Keladi dan Air Jagung Float yang sedap macam dekat bazar Ramadhan! Senang je nak buat, cuma beberapa bahan dan langkah. Perfect untuk berbuka puasa!
Minuman/Dessert
Share Resepi ni!
Kongsi dengan rakan-rakan dan keluarga
Bahan-bahan
Bahan Utama
Air panas - 1 cawan
Kordis Keladi - 1/3 cawan
Susu Pekat - 1/3 cawan
Susu Cair - secukupnya
Aiskrim Vanilla - secukupnya
Kordis Jagung - 1/3 cawan
Sirap - 1 sudu
Jagung dalam tin - 3 sudu
Rempah & Perasa
Garam - secucubit
Cara Masakan
1
Masukkan 1 cawan air panas ke dalam bekas.
2
Tambahkan 1/3 cawan kordis keladi.
3
Masukkan 1/3 cawan susu pekat.
4
Letakkan secubit garam.
5
Tuang susu cair secukupnya.
6
Tuangkan air keladi ke atas.
7
Tambah aiskrim vanilla untuk rasa creamy.
8
Tambah sedikit lagi susu cair dan kacau.
9
Untuk Air Jagung: Masukkan 1 cawan air panas ke dalam bekas.