Resepi Khairul Aming
Cucur Lemak Manis Cucur Lemak Manis yang simple dan sedap! Resepi ni guna bahan-bahan yang senang dicari, dan hasilnya memang crispy dan cheesy di dalam. Perfect untuk minum petang!
Masakan Melayu
Share Resepi ni! Kongsi dengan rakan-rakan dan keluarga
Bahan-bahan Bahan Utama Air - 1 cawan Butter - 2 sudu Tepung Gandum - 1 ½ cawan Krim Kelapa - ¼ cawan Susu Pekat Manis - ⅓ cawan Mozzarella Cheese - secukup rasa Cara Masakan 1 Masukkan 1 cawan air ke dalam periuk.
2 Masukkan 2 sudu butter dan sedikit garam.
3 Masukkan 1 ½ cawan tepung gandum.
4 Kacau sampai sebati.
5 Padamkan api.
6 Masukkan ¼ cawan krim kelapa dan kacau.
7 Masukkan ⅓ cawan susu pekat manis.
8 Gaul hingga sebati dan rasa manisnya cukup.
9 Bentuk adunan menjadi bola-bola kecil.
Tag #easy #sedap #dessert #crispy #Malaysian
10
Leperkan sedikit jika suka.
11 Letakkan sedikit Mozzarella cheese di tengah setiap bola.
12 Goreng sehingga perang dan rangup.